Figyelembe véve az Egészségügyi Minisztérium 3670/2022.12.06. számú rendeletét a közegészségügyi intézmények látogatási rendjének szabályzatára vonatkozóan;

Figyelembe véve az influenzás megbetegedések számának növekedését, az Egészségügyi miniszter 161/05.01.2023. számú utasítása alapján Romániában járványügyi vészhelyzetet hirdetnek az influenzás megbetegedések miatt.

Az influenza és egyéb légúti vírusfertőzések okozta megbetegedések megelőzése és korlátozása érdekében a Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége döntése alapján 2023.01.09-től az alábbi beteglátogatási program és szabályzat lép érvénybe:

A Csíkszereda Megyei Sürgősségi Kórház minden épületében és osztályán a betegek naponta 15.00 és 17.00 óra között, kizárólag indokolt esetben és a kezelőorvos engedélyével látogathatók.

Az osztályokra való belépéskor a hozzátartozókat járványügyi felmérésnek vetik alá. Klinikai tüneteket mutató személyek nem léphetnek be. Kötelező a kéz fertőtlenítése, valamint a szájmaszk és lábzsák viselése.

A látogatás időtartama 10 percre korlátozódik egy betegre vonatkozóan.

Az osztályok telefonos elérhetősége a kórház honlapján megtalálható. Bővebb információkért naponta 13:00 és 17:00 óra között állunk rendelkezésükre.

 

Biztosított a lehetőség személyes tárgyak beküldésére, a romlandó dolgok kivételével.

A csomagokat le kell zárni, fel kell címkézni a beteg és az osztály nevével, ahová a páciens be van utalva és a kórház kapusszobájában lehet leadni, naponta 15 -17 óra között.

 

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetése.