BEUTALT BETEGEK LÁTOGATÁSÁNAK IDEJE A CSíKSZEREDAI MEGYEI SÜRGŐSSÉGI KÓRHÁZBAN  

 

Figyelembe véve a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Menedzserének 2014.02.18-i 16. számú határozatát és betartva az 1284/2012. számú RENDELET előírásait, a hozzátartozók látogatási programjával kapcsolatosan közöljük, hogy a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban 2014. március 1-től a beutalt betegek a következő időpontokban látogathatók:

- hétfőtől péntekig: 15:00 - 17:30 óra között;

- szombaton, vasárnap és hivatalos ünnepeken: 10:00 - 12:00, illetve 15:00 - 17:30 óra között.

Ez a határozat a betegek megfelelő pihenését és az osztályokon folyó kezelő és ápoló tevékenységek jó lefolyását tartja szem előtt.  

A veszélyeztetett osztályokon és részlegeken a látogatási feltételek szigorúan meghatározottak.

Nem látogathatók az Újszülött Osztályon és a Szülészeten fekvő betegek.

Az Intenzív Terápiás Osztályon fekvő betegek látogatása az ott dolgozó alkalmazottak felügyelete alatt zajlik, megfelelő védőruha (köpeny, védőpapucs, maszk- szükség esetén) viselése mellett, rövid - 3-5 perces periódusokban, 1-2 látogató egyidejű jelenlétével.

A Gyermekgyógyászati Osztályon fekvő betegek látogatása az arra kijelölt helyen lehetséges. A kórteremben levő gyermekeket csak az ügyeletes orvos engedélyével és a megfelelő védőruha viselése mellett lehet látogatni.

A Fertőző Osztályon fekvő betegek látogatása csak az erre kijelölt helyeken lehetséges. Az ágyhoz kötött betegek látogatását csak az ügyeletes orvos engedélyezheti, megfelelő védőruha (köpeny, védőpapucs, maszk) viselése mellett, rövid - 3-5 perces időszakokra, egy látogató személy egyidejű jelenlétével.

A kritikus és végstádiumban levő betegeket, a beutalás helyétől függetlenül, naponta látogathatják a családtagok, a látogatási időtől függetlenül vagy igényelhetik egy családtag állandó jelenlétét a beteg mellett, a kezelőorvos beleegyezésével, ha az illető osztálynak a szerkezeti feltételei ezt lehetővé teszik. Ellenkező esetben a családtagok jelenlétét a beteg mellett időszakosan kell biztosítani és ki kell jelölni számukra egy helyet az osztály közelében, ahol tartózkodhatnak.

A 14 évnél kisebb, bármely osztályra beutalt gyermekek mellett elfogadható egy hozzátartozó állandó jelenléte, ha ezt igénylik.

A 14 és 18 év közötti, bármely osztályra beutalt gyermekek esetében a hozzátartozó állandó jelenléte csak az osztályvezető orvos engedélyével lehetséges. 

Magas szintű járványügyi kockázatok, illetve fertőző és ragályos megbetegedések esetén a beutalt betegek látogatása teljesen tiltott, a hozzátartozók az osztályok rendelkezésre álló telefonszámain érdeklődhetnek a beutalt betegekről.

 

Megértésüket köszönjük!

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház Igazgatótanácsa

 

 

Menu