A megnövekedett igényekre válaszolva hétfőtől, november 22-től délutáni programot vezet be a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház a poliklinikán működő radiológiai járóbetegrendelőben a tüdőfilmek elkészítésére. 

Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a tüdőfilmre jelentkező járóbetegek száma és mivel az akut esetekben nem végzünk előjegyzést a betegek számára, esetenként hosszasan várakozniuk kellett. A helyzet megoldása érdekében november 22-től délutáni programot is bevezet a kórház: minden nap 14 órától 20 óráig is lehet jelentkezni tüdőröntgen elkészítésére a poliklinika földszintjén működő radiológiai járóbetegrendelőben.

rotngen face

Krónikus beteg pácienseink figyelmét felhívjuk továbbá arra is, hogy a novemberre és decemberre programált krónikus betegek ingyenes röntgenvizsgálatait újraprogramáljuk 2022 januárjára. Ezeket a vizsgálatokat jelenleg nem tudjuk ingyenesen elvégezni, a költségvetési keret kimerülése miatt.

Az összes akut esetben és a krónikus tüdőbetegek számára a röntgenvizsgálatokat beutaló alapján továbbra is ingyenesen végezzük.

 

Csíkszereda, 2021.11.19

Menu