Megváltozott a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház betegelégedettségi felmérési rendszere: átalakítottuk a papíralapú kérdőívezést és elektronikus formában is várjuk a beutalt betegek véleményét. 

 

A kórház kikéri az intézménybe beutalt páciensek véleményét a kapott szolgáltatásokról. A papíralapú kérdőíves felmérés eddig is működött, most azonban úgy módosult, hogy a véleménynyilvánítás minél objektívebb lehessen: beutaláskor a betegek megkapják a betegelégedettségi kérdőíveket, bennfekvésük alatt ezt bármikor kitölthetik, távozáskor pedig a földszinti öltözőben vagy a liftekkel szembeni ajtónál erre a célra elhelyezett dobozokba lehet beledobni. A kórház külső épületeiben az osztályokon találhatók az erre a célra felállított dobozok. 

kerdoiv

 A névtelenül kitölthető kérdőívekben részletesen rákérdeznek az egyes szolgáltatások minőségére, a kapott tájékoztatásra, kezelésre, arra is, hogy mennyire volt elégedett a beteg az élelmezéssel, a kórházi körülményekkel.     

Emellett, kibocsájtás után elektronikusan is megkérdezi a kórház a betegeket a véleményükről: a beutaláskor megadott telefonszámra sms-ben kapnak egy linket, amin egy kérdőív található. A linkre rákattintva ki lehet választani a nyelvet és kitölteni a kérdőívet, amelyben javaslatoknak, észrevételeknek is helyt adtunk.    

sms kerdoiv

„Akkor tudunk fejlődni, a szolgáltatásokon javítani, ha a problémákra is rámutató visszajelzéseket kapunk a kórház pácienseitől. Jólesik az elismerés, de szükség van a valós helyzetképre is, hisz anélkül nem tudunk változtatni. Kérjük, töltsék ki a kérdőíveket, ezzel jelezzék közvetlenül számunkra azt, ha valamivel gond van, és persze azt is, ha elégedettek voltak a kórházunkban kapott szolgáltatásokkal” – kéri dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere. 

A közvetlen visszajelzésre bátorít Borboly Csaba, a kórházat működtető Hargita Megye Tanácsának elnöke is: „tudjuk, hogy az egészséges társadalom egyik alapfeltétele a megfelelő, korszerű egészségügyi rendszer. Éppen ezért prioritásként kezeljük kórházaink fejlesztését, a célunk az, hogy egészséges megyét építsünk. Tudjuk, hogy milyen kiszolgáltatott helyzetben van az, aki kórházi ellátásra szorul, arra kényszerül, hogy valamennyi időt a megszokott, kényelmes környezetétől távol töltsön. Éppen ezért törekszünk az ellátás javítására is, hiszen a kórház felszereltségének korszerűsítése mellett ezt is rendkívül fontosnak tartjuk. Ennek érdekében arra kérünk mindenkit, hogy segítse a munkánkat, fejtse ki véleményét, hogy a hiányosságokon közösen javítani tudjunk.”

A kitöltött kérdőíveket a kórház egészségügyi minőségmenedzsment osztálya összesíti, a válaszokat feldolgozzák és a kórház vezetősége megbeszéli ezeket, megoldást keresnek az esetlegesen jelzett problémákra.    

Részletek és nyilatkozatok ebben a videoban is találhatók:  https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=295127055641743 

 

Csíkszereda, 2021.11.10.

Menu