Betegszállító liftre van szükség a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház csíksomlyói kórházépületében, a koronavírusos betegeket ápoló osztályokon. Mivel a kórház és az intézményfenntartó Hargita Megye Tanácsa nem végezhet jelentős beruházást a római katolikus egyház tulajdonában lévő épületen, a két intézmény vezetője adománygyűjtési felhívással fordult a nyilvánossághoz. Betegszállító liftre van szükség a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház csíksomlyói kórházépületében, a koronavírusos betegeket ápoló osztályokon. Mivel a kórház és az intézményfenntartó Hargita Megye Tanácsa nem végezhet jelentős beruházást a római katolikus egyház tulajdonában lévő épületen, a két intézmény vezetője adománygyűjtési felhívással fordult a nyilvánossághoz. 

16.55.38

Nehézkes a súlyos állapotú betegeknek az emeletre való feljutása, feljuttatása a csíksomlyói kórházépületben, ahol a koronavírusos betegeket látják el és ahol jelentősen megnőtt a beteglétszám az elmúlt hónapokban. Sokat segítene a pácienseknek és az ott dolgozóknak is egy betegszállító lift felszerelése a lépcsőházba. Szakcég ajánlata szerint a lift és a beszerelése 56 ezer lejbe kerül. A kórház elkészíttette a szükséges dokumentációt, műemlékvédelmi engedély is van az eszköz beszerelésére. Ekkora beruházást azonban sem a kórház, sem az intézményfenntartó megyei önkormányzat nem végezhet az épületben, mivel az a római katolikus egyház tulajdonában áll. Folytatva a tavasszal megkezdett adománygyűjtést, a nyilvánosság segítségét kérte a lift árának összegyűjtéséhez pénteken dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és dr. Dombi István, a somlyói épületben működő tüdőgyógyászati osztály vezetője.„A tavasszal elkezdett adománygyűjtés során összesen 3 316 887 lej gyűlt össze, amelyet a felajánlásoknak megfelelően, célirányosan felhasználtunk. A koronavírus-járvány kezdetén nagy segítségünkre voltak az adományok, köszönjük mindenkinek, hogy akkor mellénk álltak, támogattak, segítettek. Most ismét segítséget kérünk. A hatékony munkavégzéshez, betegeink minél jobb ellátásához kell a betegszállító lift, kérjük, járuljanak hozzá ennek beszerzéséhez” - mondta el dr. Konrád Judit, a kórház menedzsere.  „Köszönjük szépen a magánszemélyeknek, cégeknek, közbirtokosságoknak, hogy az adománygyűjtés első szakaszában, tavasszal ilyen nagy számban támogatták a járvány első vonalában dolgozó intézményeket. Most ismét a segítségüket kérjük, hisz sem a kórház, sem a megyei tanács nem tudja ezt a beruházást elvégezni.

16.55.25

A Hargita Megyéért Egyesület számlájára várjuk az adományokat. Kérjük, hogy aki tud, segítsen. Minden kis összeg számít. A polgármesteri hivatalok gyűjtéssel is be tudnak szállni, illetve várjuk azon közbirtokosságok segítségét is, akik eddig még nem tettek felajánlást” – mondta Borboly Csaba. Dr. Dombi István, a tüdőgyógyászati osztály vezetője kihangsúlyozta, a tüdőgyógyászati és a fertőző betegségeket kezelő osztályok személyzete hálás az eddigi támogatásokért, hisz minden biztató szó sokat segít nekik ezekben az időben. „A lift a legalkalmasabb a kritikus, a súlyos állapotú, az ágyhoz kötött, az oxigénfüggő betegek szállítására, ezt eddig nehezen tudtuk megvalósítani. Amikor egy betegnek intenzív terápiás ellátásra van szüksége, akkor minden perc számít és jelenleg nagy erőfeszítés szükség esetén lehozni a betegeket, úgy a beteg, mint a személyzet, mind pedig a szállító mentősök számára” – fejtette ki a főorvos. A felhívás videóüzenetét az alábbi linken lehet megtekinteni: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1495480887327703/?sfnsn=moA liftre szánt adományokat a Hargita Megye Tanácsa tagságával és fenntartásával működő Hargita Megyéért Egyesület számára lehet utalni, az alábbi számlaszámokra: Lej: RO79BRDE210SV06542542100 (RON)Euró: RO79BRDE210SV04149552100 (EUR)USA-dollár: RO65BRDE210SV00939132100 (USD)Forint: RO02BRDE210SV06587732100 (HUF)Az eddig felajánlott adományok és az adományozók jegyzéke megtalálható a kórház honlapján (www.korhaz.ro)

Menu