Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc este o unitate sanitară cu paturi, cu profil de urgență. Este subordonată Consiliului Judeţean Harghita și este o proprietate publică care asigură servicii medicale, funcţionând pe baza principiilor prevăzute în Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, de-a lungul timpului, a dezvoltat cu succes o gamă largă de servicii medicale pentru locuitorii oraşului Miercurea Ciuc, judeţului Harghita, precum şi altor judeţe vecine. Activitatea se desfășoară în cinci clădiri distincte: corpul central şi alte patru clădiri situate în diferite zone ale oraşului, la o distanţă de 1-4 km de corpul central, precum şi Centrul de Sănătate Vlăhiţa, la 35 km de oraşul Miercurea Ciuc.

Spitalul are numeroase persoane angajate - medici, asistenți medicali, personal cu studii superioare, personal auxiliar, TESA, muncitori –  şi asigură standarde adecvate de tratament în următoarele domenii: medicină internă, nefrologie, gastroenterologie, neurologie, neurochirurgie, chirurgie generală, chirurgie maxilo-facială, chirurgie toracică, chirurgie vasculară, cardiologie, endocrinologie, ortopedie și traumatologie, diabet, nutriţie, boli metabolice, hematologie, reumatologie, balneo-fizioterapie, urologie, oftalmologie, oncologie, boli infecţioase, pneumologie, dermatovenerologie, psihiatrie și ORL.

Blocul operator dispune de mai multe săli de operaţie. Pe langă acestea funcţionează şi Secţia de Anestezie și Terapie Intensivă şi Punctul de Transfuzii.

Spitalul are o Unitate de Primiri Urgenţe modernă unde se prezintă peste 25.000 de cazuri anual.

Spitalul dispune de instrumente de diagnosticare de înaltă performanţă printre care se numără și computer tomograful.

Spitalul funcționează potrivit normelor interne de organizare a fiecărui spital, și este condus de un comitet director format din:

- managerul spitalului;

- directorul medical;

- directorul financiar-contabil;

- directorul de îngrijiri;

Sarcina prioritară a Spitalului o constituie asigurarea asistenţei medicale de specialitate (spitalicească şi ambulatorie). Înfiinţat în scopul de a asigura servicii medicale de specialitate, spitalul are în structura sa secţii distincte pentru tratamentul şi îngrijirea bolnavilor cu afecţiuni clinice.

 

Clasificarea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc

Despre Spital:

Menu
Go to top